Altın fiyatları yeni haftaya rekorla başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatları yeni haftaya rekorla başladı
Osman Bayrak
21.10.2024 09:13

Geçtiğimiz haftanın neredeyse her gününü yükseliş ile kapatan altın fiyatları yeni haftaya da rekor tazeleyerek başladı.

Ons altın bilinmeyen sularda

Aşağıdaki grafik ons altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Yükselen kanal içindeki hareketini sürdüren ons altın, geçtiğimiz hafta önemli bir yükselişe imza atarak kanal direnç seviyesini tekrar kırmayı başarmıştı. Buna göre ons altın haftalık kapanış değeri itibarıyla hem haftayı gördüğü en yüksek seviyeden kapatmış hem de ATH zirvesini yenilemişti. Bu sayede ons altın tekrar bilinmeyen sular dediğimiz daha önce hiç fiyatlanmayan bir bölgeye girmiş oldu.

Haftayı 2.721,90 USD seviyesinden kapatan ons altının bu kapanışı aslında sürpriz olmadı çünkü ons altında görülen kuvvetli yükselişin momentumu, ons altını önceki iki kuvvetli ATH seviyesini birleştiren mavi çizgiye kadar sürüklemişti. Burada kritik öneme sahip olan detay ise ons altının içinde bulunduğu yükselen kanal içinde önce geri çekilmesi ardından ise ATH seviyesine daha kuvvetli gelmesiydi.

Bu süreçte bir önceki hafta direnç hattı üzerinde oluşan yeşil çekiç görünümlü mum da yaşanan yükselişin en önemli habercilerinden biri idi.

Kaynak: Tradingview 

Geçtiğimiz hafta oluşan mumun da aşağıda neredeyse iğnesinin olmaması, yukarıda ise haftayı zirvede kapatması yükseliş momentumunun gücünü gösterdi. Böylelikle bu hafta itibarıyla ons altının yeni bir yükselen kanala girdiğinden bahsetmeye başladık.

Bu gelişmelerin ardından bu hafta hem yeni kanalın orta seviyesini hem de kısa vadeli kanalın direnç seviyesini simgeleyen 2.760 USD seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz.

Olası geri çekilmelerde ise 2.685 USD seviyesi önemli destek seviyesi olarak takibimizde olacak. Bu seviyenin kırılması ons altını bir önceki yükselen kanalın içine sürükleyeceği için kısa-orta vadeli baskıya neden olabilir. Bu nedenle de yükselişin devamı için direncin kırılmasından ziyade destek seviye üzerinde kalıcılaşma daha önemli olacak.

Gram altın 3.000 TL oldu

Aşağıdaki grafik gram altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Ons altında yaşanan önemli yükseliş, gram altında tarihi rekor seviye diyebileceğimiz 3.000 TL seviyesinin ekranlarda yanmasını sağladı. Yatırımcılar için psikolojik bir direnç seviyesi olan 3.000 TL seviyesinin ilk kez test edilmesi gram altın yükselişindeki iştahın da göstergesi niteliğinde oldu.

Bu hafta için takibimizde olacak olan direnç seviyeleri sırası ile 3.040 TL ve 3.090 TL seviyeleri olacaktır. Ancak 3.090 TL seviyesi, kısa vadede ulaşılması halinde, aşılması kolay olmayacak bir direnç olarak karşımızda duracaktır (Haber odaklı olası hareketleri bu analiz kapsamının dışında tutuyorum).

Olası geri çekilmelerde ise 2.940 TL seviyesi önemli bir destek noktası olarak takibimizde olacaktır. Bu seviyenin korunması, kısa-orta vadeli yükseliş hareketinin en önemli destekçilerinden olacaktır.

REKLAMI KAPAT X