Altında yukarı yön teyit ediliyor (Analiz)

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altında yukarı yön teyit ediliyor (Analiz)
Osman Bayrak
27.08.2024 22:13

Altın yukarı yönlü hareketini kararlı küçük adımlarla sürdürürken yukarı yönlü hareketin teyit edilmeye çalışıldığını görmekteyiz.

Ons Altın

Aşağıdaki grafik ons altının günlük hareketlerini göstermektedir.

 

Ons altın için temel aldığımız yukarıdaki teknik grafikte herhangi bir bozulma görünmemektedir. Haftaya yükselişle başlayan ons altın dün de gün içi yaşanan düşüşleri telafi ederek günü yükselerek kapatmayı başardı.

Yukarı yönlü oluşan yeşil yükselen kanalın orta seviyesine ulaşan ons altın için bu seviye üzerinde kalabilmesi son derece önemli.

Son 3 haftalık yükseliş hareketi ile birlikte yeşil yükselen kanalın ilk yarını kat eden ons altın eğer kanalın orta çizgisi üzerinde kalabilmeyi başarırsa 2600 USD seviyesine doğru yaşanabilecek hareketin şansı artabilir.

Bu nedenle bu hafta ons altının en kısa vadede 2510 USD üzerinde kalabilmesi önemlidir.

 

Gram Altın

Aşağıdaki grafik gram altının günlük hareketlerini göstermektedir.

 

Ons altına benzer şekilde gram altın da yükselişini kararlı şekilde sürdürmektedir. Ons altın hareketinden alınan güç ile birlikte gram altın da mavi yükselen kanalın direnç seviyesi üzerinde kalıcılık sergilemeye devam ediyor.

Bu noktada kalıcılık göstermesi önemli görünüyor çünkü yakın vade de yeni bir yükseliş hareketi görülecek ise gram altının mavi yükselen kanal üzerinde fiyatlanması güç kazandırıcı bir faktör olacaktır.

Bu açıdan baktığımızda ise gram altının kısa vade de 2725 TL üzerinde kalıcı olması önemlidir. Bu seviye üzerinde kalıcılık gösteren gram altının ana hedefi orta vadede kırmızı genişleyen direnç çizgisi olacaktır.

 

Darphane Altın Sertifikası

Aşağıdaki grafik Darphane altın sertifikasının günlük hareketlerini göstermektedir.

 

Her ne kadar Darphane Altın Sertifikası gram altın ile birlikte hareket etse de burada yatırım yapmayı planlayan yatırımcıların sertifikanın kendi grafiğini izlemesini tavsiye ediyorum çünkü borsada işlem gören sertifikanın kendine özel talep eğrisi bulunmaktadır. Dönem dönem gram altın fiyatından bağımsız hareket ettiği de görülmektedir.

Yukarıdaki grafikte ana direnç hattının üzerinde kapatmayı başaran darphane altın sertifikası için yönün net bir şekilde yukarı olduğu görülmekteydi. Ana direnç hatları bir şekilde kırılan ve üzerinde hala talep gören bir yatırım aracı için aksi yönde bir gelişme olmadan düşüş beklemek teknik olarak hata olur.

Bu nedenle de Darphane altın sertifikasının 26,46 TL üzerindeki hareketleri olası geri çekilmeler de dâhil olmak üzere yukarı yönlü okunacaktır.

Burada özellikle belirtmek istediğim bir husus da gram altın ile darphane altın sertifikası arasındaki makas farkına ait olacak.

Aşağıdaki grafik gram altın ile altın sertifikası arasındaki fiyat farkının haftalık hareketlerini göstermektedir. Bu fark -44 TL altına indiğinde 2 kez sizleri yaşanan anomaliye karşı uyarmıştım.

Fiziki teslim imkânı da olan altın sertifikasının fiyatının önceki tarihi dip seviyenin de altına inmesi bir noktada alım fırsatı olarak görülebilirdi. Anomali yaşanan günlerde bu hafta başına dek yaşanan yükseliş altın sertifikası lehine gram başına 200 TL’lik bir marjın oluşmasına neden oldu. Değerlendirebilenleri tebrik ediyorum.

 

 

REKLAMI KAPAT X