Altının kısa vadeli yeni yol haritası

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altının kısa vadeli yeni yol haritası
Osman Bayrak
30.09.2024 08:29

Son birkaç haftada son derece güçlü bir yükseliş hareketi yakalayan altının kısa vadeli yeni yol haritasına odaklanarak haftaya başlayacağız.

Aşağıdaki grafik ons altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Geçen haftalarda sizlerle paylaştığım analizlerimde ons altının yükselen kanalın direnç çizgisini de kırması halinde hareketin yeni bir faza geçebileceğinden, bu nedenle de yeni bir bakış açısına ihtiyaç olabileceğinden bahsetmiştim.

Geçtiğimiz hafta sonuna dek ons altın kuvvetli bir yükseliş kaydederek 2686 USD seviyesine kadar tırmandı. Bu ulaşılan seviye ons altının daha önceki hareketlerinin yapısına bakıldığında önemli direnç seviyelerinin kırılması anlamına geleceği için yakın takibimizde olan bir seviye oldu. Bu tarz yükselişlerde ilk etapta dikkat ettiğim unsur fiyatın bir köpük hareketi ile mi bu seviyeye ulaşıp ulaşmadığı oluyor çünkü haber odaklı olarak önemli bir hareket yaşandığında hareketin sönümlenmeden önce son bir refleks ile önemli bir harekete imza atma ihtimali her zaman masada bulunuyor. Bu her iki yön için de geçerli olan bir gerçeklik nedeniyle ons altının bu hafta geçtiğimiz hafta gördüğü zirveyi tekrar test etmesi ve hatta üzerinde kapanışlar alarak haftayı kapatması halinde ons altının artık içinden çıktığı yükselen kanalın üzerine yeni bir hareket alanı olduğundan net bir şekilde bahsedebiliriz. Bu bakış açısı ile bu hafta yeni bir ATH seviyesi yaparak 2700 USD seviyesini test etmesi ve hatta bu seviye üzerinde kalması halinde ons altını yeni bir kanal içinde izleyebiliriz.

Diğer taraftan, ons altının son birkaç hafta içinde 200 USD’ye yakın bir yükseliş kaydettiğini göz önünde bulundurursak eğer bu yükseliş bir noktada yavaşlaması, hareketin de bu yükselişi hazmetmesi teknik anlamda daha sağlık olacaktır. Sonuçta bu yükselişi besleyecek her gün yeni bir veri gelmediği sürece eldeki mevcut veri seti ile ulaşılabilecek en yüksek seviyeye ulaşılmış olabilir. Bunu anlamanın geçerli tek yolu ons altının içinden çıktığı kanalın direnç seviyesini kendisine destek yapıp yapamayacağıdır. Geçtiğimiz hafta cuma günü gelen geri çekilmede ons altının en düşük seviye olarak yükselen kanalın direnç seviyesine temas etmesi ve üzerinde bir kapanış alması bu hafta gözleri bir olasılık olarak bu direncin kırılabilmesine çevirmektedir. Olası zayıf hareketin devamında 2640 USD seviyesi kritik ilk destek olarak ons altını karşılayacaktır. Bu seviyenin altına sarkmalarda ise 2590 USD, 2550 USD ve son olarak 2530 USD seviyeleri ons altını karşılayabilecek önemli destek seviyeler olarak karşımıza çıkacaktır. Bu seviyelerin hem yatay hem de yükselen trend karşılıkları olduğu için ons altının olası geri çekilmelerde bu seviyeler etrafında sergileyeceği hareketleri son derece kritiktir.

Ons altın hareketlerine odaklandığımız bu analizle gram altına etki eden temel unsurları da yüzdesel olarak incelemiş oldum. Hafta ortasında buradaki gelişmelere göre gram altını da teknik olarak inceleyeceğim.

REKLAMI KAPAT X