Bitcoin’in tekrar 38,500 dolar desteğini test ettiği günlerde kripto para piyasasında çok konuşulan EGLD ve AXS kripto paralarını temel ve teknik açılardan sizler için analiz ettik.
Bitcoin 48.000 dolar seviyelerine hızlı yükselmesiyle başlayan piyasada kuvvetli bir canlanma yaşatmıştı. Arkasından gelen 27 günlük süreçte 38,500 dolar seviyesini kendine destek yaparak düşüş gösterdi. Bu düşüş piyasada beklenen bir düzeltme olarak görülüyordu fakat 1 aya yaklaşık bir konsolidasyon süreci piyasalardaki korku endeksini arttırdı. Son iki dip noktası ile çekilen yükselen kanal trendinde alt banda yakın seyreden Bitcoin’in yönünde henüz belirsizlik hâkim.
Elrond (EGLD)
Proje: Elrond veri parçalayarak hızlı işlem gerçekleştirmeyi kendine göre edinmiş bir blockchain protokolüdür. FinTech, DeFi, IoT (Nesnelerin İnterneti) gibi yeni teknolojileri sağlayan yeni nesil bir internet ekosistemidir.
Ayırıcı Özellikleri:
Akıllı sözleşmesinin saniyede 15 bin işlem kapasitesi, altı saniyelik gecikme ve 0,001 dolar işlem maliyeti bulunuyor.
Yüksek oranda ölçeklenebilirlik
Durum, ağ ve işlem parçalama sistemini ilk uygulayan blockchain ağı olması
Geliştiricilerine yüzde 30 telif ücreti sağlaması
Teknik veriler: EGLD günlük 78,9 milyon dolar işlem hacmi ile 156,22 dolardan işlem görüyor. 3,3 milyar dolara yakın market hacmi olan Elrond 23 milyon dolaşımda arz ile CoinMarketCap sıralamasında 39. sırada yer alıyor.
Teknik analiz:
Günlük grafikte daralan bir kanal formasyonu görüyoruz. Bu kanal kırılımı fiyat yönündeki en belirleyici özellik olacaktır. Bunun yanısıra grafikteki iki diğer indikatörden biri olan Bollinger Bandı’nın alt kanalından güzel bir destek alınmış ve daralma mevcut. Diğer indikatör olan TD Sequential ise 10 gün önce 9. Düşüş mumunu göstermiş. Şu anda o seviyenin altında işlem görüyor. Destek olarak kanal kırılımı alınabilecekken dirençler için sırasıyla 200,230 ve 300 dolar seviyeleri takip edilebilir.
Axie Infinity (AXS)
Proje: Axie Infinity geçtiğimiz günlerde kripto para piyasasında popülerliğini koruyan kullanıcıların ekosisteme katkılarla kripto paralar kazanabileceği bir oyun projesidir. Play to Earn(Kazanmak için oyna) oyun modelinin önde gelen örneklerinden birisidir. Oyun kendi içerisinde çok fazla vücut parçasından oluştuğu için sonsuz bir çeşitliliğe sahip bir projedir. Pokémon ve Tamagotchi gibi popüler isimlerden esinlenerek geliştirilmiştir. AXS de bu ekosistemin içerisinde benzersiz kullanımları olan bir yönetişim tokenidir.
Ayırıcı Özellikleri:
İçerisindeki her Axie çok potansiyelli vücut parçalarından altısını içerdiği için kendine özel savaş hamlesine sahip. Bu da ekosistem için sonsuz bir çeşitlilik sağlıyor.
Stake özelliğine sahip, diğerlerinden farklı olarak ödül kazanmak ve oy kullanmak için AXS bulundurmak ve oyunu oynamak gerekiyor.
Diğer blockchain savaş ve yaratık üretme oyunlarından farklı özelliği ise nüfus kontrolü özelliği sayesinde en fazla yedi Axie üretilebilmesi.
Teknik veriler: Günlük işlem hacmi 171 milyon dolar civarında olan AXS an itibarıyla 42,61 dolardan işlem görüyor. 2,7 milyar dolar toplam işlem hacmi ile CoinMarketCap sıralamasında 43. Sırada yer alan AXS’nin 61 milyon dolaşımda arzı var.
Teknik Analiz:
Günlük grafiğe bakıldığında 14 Mart 2022’deki 129 günlük yüzde 73,4’lük düşüş trendinin kırıldığını görüyoruz. Bu trendin tepe ve dip noktalarından çekilen Fibonacci Düzeltmesi ile belirlenen 73,16 dolar direncinin de güzel çalıştığını görüyoruz. Şu an bulunduğu seviye kuvvetli bir destek, kırılması hâlinde bir sonraki destek için sırasıyla 36 ve 14 dolar seviyeleri kullanılabilir. Piyasa yükselişi durumunda ilk hedefi bir sonraki Fibonacci Direnci olacaktır.