Ethereum ETF'lerine yoğun ilgi: İlk gün 1 milyar doların üzerinde işlem hacmi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ethereum ETF'lerine yoğun ilgi: İlk gün 1 milyar doların üzerinde işlem hacmi
Çınar Küçükay
25.07.2024 09:45

ABD merkezli Ethereum borsa yatırım fonları (ETF) Salı günü piyasaya hızlı bir giriş yaptı ve toplamda 107 milyon dolarlık net giriş sağladı. Verilere göre BlackRock’un iShares Ethereum Trust (ETHA) ilk işlem gününde 266 milyon dolardan fazla bir yatırım çekti.

Bitwise Ethereum ETF (ETHW) ve Fidelity Ethereum Fonu (FETH) de günün en başarılı performans gösteren fonları arasında yer aldı ve sırasıyla 204 milyon dolar ve 71 milyon doların üzerinde net giriş sağladı.

Kaynak: Coinglass

Franklin Ethereum ETF (EZET), VanEck Ethereum ETF (ETHV), 21Shares Core Ethereum ETF (CETH), Invesco Galaxy Ethereum ETF (QETH) ve Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH) de diğer kazanç sağlayan fonlar arasında yer aldı.

Ancak, Grayscale’in Ethereum Trust (ETHE) ilk gününde 484 milyon dolarlık büyük bir çıkış yaşadı. Bu çıkışlar, fonun toplam değerinin %5'ine tekabül ediyor. Temmuz 2024 itibarıyla ETHE, yönetim altında 9 milyar dolardan fazla varlığa sahipti.

Şu anda, Grayscale'in çıkışları en büyük endişelerden biri olarak kalmaya devam ediyor. GBTC'nin çıkış serisini kırması yaklaşık dört ay sürdüğünü not etmek gerekiyor.

Grayscale Ethereum Trust'ın spot ETF'e dönüştürülmesi, yatırımcıların hisselerini kolayca satmalarına imkan tanıdı ve bu durum büyük bir çıkışa neden oldu. Bu durum, Ocak ayında spot Bitcoin ETF'lerinin lansmanında Grayscale'in Bitcoin Trust'ının (GBTC) yaşadığı önemli çıkışları yansıtıyor.

İlk işlem gününde, tüm spot Ethereum ürünlerinde 1 milyar doların üzerinde işlem hacmi oluştu. Verilere göre Grayscale'in ETHE'i işlem hacminde başı çekerken, onu BlackRock'un ETHA'i ve Fidelity'nin FETH'i takip etti.

Spot Ethereum ETF'lerinin lansmanı, Bitcoin ETF performansını gölgede bıraktı ve akışlar negatif yönde seyretti. Veriler, ABD spot Bitcoin fonlarının Salı günü 78 milyon dolarlık çıkış yaşadığını ve 5 Temmuz'da başlayan 12 günlük giriş serisini sonlandırdığını ortaya koydu.

Her ne kadar ilk işlem gününde oldukça pozitif bir hava hakim olsa da dün yani ikinci işlem gününde Ethereum ETF tarafında çıkışlar yaşandı. Yaklaşık 107 milyon dolarlık girişe karşılık olarak 133 milyondan fazla çıkış kaydedildi. Bu da iki işlem gününde toplamda 26,7 milyon dolarlık çıkış anlamına geliyor.

Kaynak: Coinglass

BlackRock’un iShares Bitcoin Trust (IBIT) günün tek kazananı oldu ve 72 milyon dolara yakın giriş sağladı.

Bu arada, yatırımcılar salı günü Grayscale’in Bitcoin Trust (GBTC) ve ARK Invest’in Bitcoin ETF’i (ARKB) fonlarından yaklaşık 80 milyon doları geri çekti. Bitwise’ın BITB’i, günün en büyük varlık çıkışını yaşayarak 70 milyon doları aştı.

Dün ise Bitcoin ETF tarafında pozitif yönde akış kaydedildi. Bunun sebebinin Ethereum ETF’lerinden günlük toplamda çıkışlar yaşanması olduğu düşünülüyor.

Bu gelişmeler, Ethereum'un ETF dünyasına girişinin ne kadar etkileyici olduğunu ve yatırımcıların bu yeni araçlara olan ilgisinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Özellikle BlackRock ve Fidelity gibi büyük oyuncuların öncülüğünde gerçekleşen bu başarılı başlangıç, Ethereum'un gelecekteki potansiyelini de gözler önüne seriyor.

REKLAMI KAPAT X