Gümüş 30 USD direncini aşamıyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gümüş 30 USD direncini aşamıyor
Osman Bayrak
29.08.2024 09:17

Son 2 haftadır yükselişinin önündeki en büyük engel olan 30 USD direncine takılan ons gümüş dün de benzer şekilde 30 USD direncinden sert bir geri çekilme yaşadı.

Aşağıdaki grafik ons gümüşün günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview          

Geçtiğimiz hafta özellikle dikkat çektiğim 30 USD direnci bu haftanın da önemli pivot bölgesi oldu. Ons gümüş, her ne kadar geçtiğimiz haftayı kuvvetli bir yükseliş ile kapatmış olsa da bu haftaya 30 USD etrafında doji mumlar ile başlamıştı. Doji mumlar kararsızlık göstergesi olduğu için direnç bölgesinde 2 gün üst üste gelen mumlar dün gelen satışın habercisi niteliğindeydi.

Önemli dirençlerin eşiğine gelen fiyatın direnci aşabilmesi için uzun pozisyon alan yatırımcıları cesaretli olmaları gerekiyor. Bu sayede alım yönünde ağır basan piyasa, direnç seviyesini rahatlıkla aşabilir fakat ons gümüş hareketlerine baktığımızda önemli direnç bölgesinde görülen kararsız mumların direncin aşılmasını zorlaştırdığı görülmektedir.

Dün yaşanan %3’e yakın düşüşün kritik direnç seviyesinde yaşanması da kısa vadeli görünümü sınırlı negatif hale getirmiştir. Bu hafta gelecek haftalık kapanış 30 USD seviyesinin altında olursa, önümüzdeki hafta da hareketin baskı altında kalma ihtimali artabilir.

Bakış açımızı bir miktar değiştirirsek yaşanan son yükselişin “Lower Low” yapma ihtimali ise yükselmektedir. 30 USD seviyesinden dönen ons gümüş en kısa sürede 30 USD üzerine çıkamazsa bir önceki zirve olan 31,75 USD seviyesi altında bir zirve yapmış olacak, bu durum ise ons gümüşün orta vadeli alçalan kanal içine girmesine neden olabilir. Şu an bu ihtimali dile getirmek için erken olsa dahi bu hafta ve gelecek hafta gelecek olan haftalık kapanış değerlerini bu bakış açısı ile izleyeceğiz.

Gram gümüş

Aşağıdaki grafik gram gümüşün günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview          

Ons gümüşte yaşanan geri çekilme gram gümüşü de beraberinde aşağı sürüklemiş oldu. 32,50 TL seviyesinde bulunan lokal zirve değeri 4 kez test edilmesine rağmen geçilemedi. Bu seviye daha önce 3 kez ayrı zamanlarda test edilmiş ve fiyat için önemli bir direnç seviyesi olmuştu. Bu kez de direnç seviyede kararsız mumlar oluşturan gram gümüş ana direnç seviyesini aşamayınca dün sert bir geri çekilme yaşadı.

Her ne kadar cuma günü global piyasalar açık olsa da bizim piyasamız kapalı olacak. Bu nedenle gram gümüşün haftalık kapanışı lokal yatırımcılar için önemli hale gelmektedir. Dün yaşanan bu geri çekilme eğer haftalık kapanışta da fiyatın ana direnç seviyesinin altında kapanış almasına neden olursa orta vadeli yükseliş ihtimali azalabilir.

Yaşanan son zirve seviye ile bir önceki zirvenin altında konumlanan gram gümüş 33,50 TL seviyesinden geçen tüm zamanların en yüksek değeri altında bir zirve oluşmasına neden olabilir. Orta vade senaryolar için oluşabilecek “Lower Low” yapısı yükseliş olasılıklarını azaltmaktadır. Gram gümüş için bu hafta gelecek haftalık kapanışı bu bakış açısı ile yakından izleyeceğiz. 

REKLAMI KAPAT X