Gümüş destek seviyesinde tutunabilecek mi?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gümüş destek seviyesinde tutunabilecek mi?
Osman Bayrak
28.06.2024 09:17

Haftalardır zaman zaman tepki vererek de olsa zayıflayan bir görünüm çizen gümüş, önemli destek seviyelerinin etrafında fiyatlanmaya başladı. Bugün yaşanacak olan haftalık kapanış verisi ise gümüşün destek seviyelerinde tutunup tutunamaması açısından kritik öneme sahip olacak.

Aşağıdaki grafik ons gümüşün günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Ons gümüş yatırımcıları için 30 USD seviyesinin çok önemli bir direnç olduğundan; zayıflama döneminde de çok önemli bir destek olduğundan bahsetmiştim. 30 USD seviyesinin yukarı kırılmasının ardından ise alımların sertleştiğini görmüştük fakat yaşanan kar satışları ile birlikte maalesef her yükseliş denemesine rağmen ons gümüş 30 USD desteğini korumayı başaramadı.

Yaşanan bu zayıflama sonrasında bu kez bakış açımızı olası destek noktası olarak 22 USD seviyesinden başlayan yükselen trende çevirdik. Bu trend daha önce 3 kez test edilmiş ve fiyat her defasında bu trend üzerinde kalmayı başarmıştı fakat bu hafta salı günü yaşanan sert geri çekilme esnasında bu trend de aşağı yönlü kırıldı.

Trend kırılımlarında her zaman kalıcılık aramak esastır çünkü yaşanan kırılımların ardından sert talepler gelir ise destek kırılımı bir ayı tuzağı olarak kalabilir. Yukarıdaki grafikte yer alan yapı da ons gümüşün tam olarak bir karar arifesinde olduğunu bizlere anlatmaktadır.

Yükselen trend desteğini de aşağı kıran ons gümüş, dün yaşanan yükseliş denemesinde trend seviyesine kadar yükselemese de trende yaklaşmayı başardı ama kendisini trend üzerine atamadı. Bu tepki yükselişi eğer bugün kırmızı bir mum ile takip edilirse maalesef ons gümüşün iyiden iyiye zayıfladığından bahsedebileceğiz. Bir diğer bakış açısı ile 29 USD yatay direncinin de altına düşen ons gümüş bu seviyenin altında bir haftalık kapanış alırsa hem önemli bir direnç seviyenin altında hem de yükselen trend altında kapanış almış olacağı için üzerindeki baskının önümüzde hafta artması teknik olarak ihtimali yükselen bir opsiyon olarak masadaki yerini alacaktır.

Gram Gümüş

Aşağıdaki grafik gram gümüşün günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Dolar/TL’nin göreceli olarak sakin hareketi nedeniyle ons gümüşten önemli miktarda etkilenen gram gümüş açısından da zayıf bir görünüm hâkimiyeti sürmektedir.

Yükselen kanal içinde 33,60 TL seviyesinde gördüğü zirveyi iki kez test etmesine rağmen kıramayan gram gümüş 3. ve 4. yükseliş denemelerinde de zirve seviyeye yaklaşamamıştı. Böylece yükselen dalga yapısı yara alan gram gümüşün 30,50 TL seviyesinden geçen desteği çok önemli hale geldi.

Önce yükselen kanal desteğini aşağı kıran gram gümüş ardından yönünü 30,50 TL desteğine çevirdi. Bu destek seviye daha önce birden çok kez test edildi ama destek altında bir kapanış görülmedi. Bu nedenle bugün gelecek olan haftalık kapanışın 30,50 TL seviyesi üzerinde olması yükseliş umutları açısından son derece önemli hale gelmiş durumdadır.

30,50 TL altında bir kapanış gelir ise zaten halihazırda yükselen kanalı da aşağı kırmız olan gram gümüş için orta vadeli olarak 27 TL seviyesi bir sonraki hedef olarak masadaki yerini alabilir.

REKLAMI KAPAT X