Değerli metallerde görülen güçlenme dalgası gümüşü de olumlu etkiledi. Önemli direnç bölgelerinin kırıldığının görüldüğü gram gümüş için 12,30 TL seviyesi kritik bir eşik olarak görülmektedir.
Ons Gümüş
Ons gümüş 18,50 USD seviyesini test ederek dip çalışmasını tamamlamış oldu. Göstergelerde görülen pozitif uyumsuzluk da dönüş için bir işaret sergileyerek yukarı yönlü hareketin daha anlamlı hale gelmesini sağladı. Yönünü yukarı çeviren ons gümüş için 26 USD seviyesinden başlayan ve 22 USD seviyesinden geçen düşen trendin ciddi bir direnç olarak görülmesi son derece normaldi. Fakat ons gümüş hareketinin gücü bu direnci kırmayı başardı. 19,20 USD üzerinde kalmayı başaran ons gümüş, bu düşüşü sonlandırmış oldu. Kuvvetli bir yukarı hareket başlatan ons gümüşün önündeki en önemli direnç 22 USD olarak görülmektedir. Hatta bu direnç bölgesini 22-22,50 USD bölgesi olarak görebiliriz. Bu bölgenin aşılarak fiyatın bu bölge üzerinde kalması halinde ons gümüşte yeni bir yükseliş hareketinin başlayabileceğinden bahsedebiliriz.
Göstergeler tarafında da toparlanma ve güçlenme görülen ons gümüşün RSI günlük göstergesi 56 seviyesine kadar yükseldi. Henüz aşırı alım bölge sınırı olan 70 bölgesinin altında olsa da güçlenmenin devam etmesi halinde ons gümüşün de güçlenmesi umudu ortaya çıkacaktır. MACD göstergesi de artık pozitif bir görünüme sahip olup, yönünü yukarı çevirmeyi başarmıştır. Yükseliş MACD açısından da desteklenmektedir.
Olası geri dönüş hareketlerinde 8 günlük hareketli ortalama seviyesi fiyatı destekleyecek ana destek unsuru olarak takip edilebilir. Bugün itibariyle 19,82 USD seviyesinden geçen 8 günlük hareketli ortalama göstergesi en önemli destek bölgesi olarak takip edilmelidir. Bu gösterge günlük olarak değişeceği için destek bölgesi gün gün takip edilmelidir.
Gram Gümüş
Gram gümüş tarafında da benzer bir güçlenme ve yukarı yönlü ivmeli hareket olduğunu gözlemliyoruz. 10,10-12,30 TL arasında bant hareketi yapan gram gümüş için en önemli direnç bölgesi 12,30 TL olarak görülmektedir. Bir bant arasında hareket eden gram gümüş için bandın alt sınırı destek, üst sınırı da direnç bölgesi olarak takip edilmelidir. Gram gümüşün kuvvetli bir şekilde yukarı yönlü bir hareket içinde olduğu için kısa vadede hareketin devamı halinde 12,30 TL seviyesinde bulunan direnç bölgesinin test edilmesi normal karşılanmalıdır. Önemli olan fiyatın bu direnç bölgesinde nasıl hareket edeceğidir. Eğer bu direnç bölgesi kırılarak yukarı yönlü bir hareket görülmesi halinde yukarı yönlü yeni bir bant sınırının açılması gündeme gelecektir.
Göstergeler tarafında da olumlu görünüm devam etmektedir. Gerek RSI göstergesi gerekse MACD göstergesi yünlerini yukarı çevirip gram gümüşteki yükselişi desteklemektedir.
Gram gümüş fiyatlamasında Dolar/TL de önemli bir değişken olduğu için ons gümüş fiyatının yanında Dolar/TL fiyatını da yakından takip etmeliyiz. 18 TL sınırında fiyatlanan Dolar/TL’nin yakın dönem hareketi de gram gümüş üzerinde etkili olacaktır.