Gümüş kritik destek üzerinde kalabilecek mi?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gümüş kritik destek üzerinde kalabilecek mi?
Osman Bayrak
11.10.2024 09:27

Ons gümüşün yükselişi ile güç kazanan gram gümüşün haftayı ana destek hattı üzerinde kapatıp kapatamayacağı bugünün en büyük soru işareti olacak.

Aşağıdaki grafik gram gümüşün günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Ons gümüşte yaşanan yükseliş sonrası gram gümüş 33,50 TL seviyesinde bulunan bir önceki ATH seviyesini yukarı kırmayı başarmıştı. Bu kırılım sonrası gelen hareketle gram gümüşteki yükseliş %10’a yaklaşmıştı. 36,30 TL’de görülen yeni ATH sonrası önemli bir geri çekilme yaşayan gram gümüş daha önce kırdığı hattı tekrar test etmek için önemli bir gerileme gösterdi. Bu hafta başında görülen geri çekilmeler özellikle de salı günü görülen geri çekilme dikkat çekici boyuta erişti.

Dikkat ederseniz ATH seviyesinden gelen geri çekilme 33,50 TL seviyesine kadar sürdü ve bu seviyede gerileme durakladı. Çarşamba günü yaşanan doji mum önemli geri çekilme sonrası kararsızlığın bir göstergesi olarak göründü eğer gram gümüş bugün haftayı 33,50 TL üzerinde kapatmayı başarabilirse yükseliş adına umutların sürdürülmesini sağlayabilir.

Ana direnç hattı üzerinde tekrar görülecek bir kalıcılaşma gram gümüşün kısa vadeli yönünü 36 TL seviyesine çevirebilir. Fakat gram gümüş 33,50 TL desteğine tutunamaz ise 32,10 TL, 31,30 TL ve 28,50 TL seviyeleri potansiyel destek seviyeleri olarak masadaki yerini alabilir.

Ons gümüş

Aşağıdaki grafik ons gümüşün günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Geçtiğimiz hafta ons gümüş için ana direnç hattına dikkat çekmiş ve ons gümüşün ana direnç hattı üzerine çıkıp çıkamayacağını sorgulamıştım. Her ne kadar geçtiğimiz haftayı ana direnç hattının üzerini test ederek kapatmış olsa da ons gümüş bu haftaya çok zayıf başladı. Üst üste 3 gün yaşanan düşüş ile ana direnç hattı ile olan mesafesini açık ara açmış oldu. Bu nedenle de eğer bugün kuvvetli bir yükseliş sergileyemez ise haftalık görünümde önemli derecede güç kaybetmiş olacaktır.

Bu tarz önemli yükseliş yapılarında her zaman söylediğim gibi direnç hattının altı çok pahalı iken, direnç hattının üzeri aşırı ucuz hale gelebilir. Bu tespitin ana amacı direnci geçemeyen bir yatırım aracının kısa vadede bir düzeltme ile karşılaşma ihtimalinin olması direnç hattını geçen yatırım aracının ise serbest bir şekilde yükselebilme ihtimalinin olmasıdır.

Teknik incelemenin yanında dikkat çekmek istediğim bir gelişme olarak ABD enflasyon verisinden bahsetmek istiyorum. Bugün açıklanan veriye göre aylık TÜFE verisi %0,2 beklenirken %0,3; yıllık TÜFE verisi ise %2,3 beklenirken %2,4 olarak açıklandı.

İLGİLİ HABER ABD enflasyon verileri açıklandı Fed'in faiz kararı üzerinde etkili olabilecek eylül ayına ilişkin ABD enflasyon verileri açıklandı.

FED’in faiz indirim sürecinde en çok dikkat ettiği veri olan ABD enflasyon verisinin beklenti üzeri gelmesi olası 0,5 puan faiz indirim beklentilerini de muhakkak törpüleyecektir. Beklentilerin frenlenmesi de değerli metalleri zirve seviyelere yakın bölgelerde negatif etkileyebilir. Son olarak masada bir ihtimal olarak yerini koruyan jeopolitik risklerde görülecek bir sıcak haber dalgası akşamdan sabaha volatilitenin yükselmesini sağlayabilir. Bu nedenle kısa vadede alınacak pozisyonlarda artabilecek volatiliteye dikkat edilmesi gerekir. 

REKLAMI KAPAT X