Kısa vadeli yükseliş hareketine başlayan ons gümüş düştüğü yükselen kanal desteğinin etrafında konsolide olurken, gram gümüş ise alçalan trendinin üzerinde konsolide olmaya çalışıyor.
Aşağıdaki grafik ons gümüşün günlük hareketlerini göstermektedir.
Kaynak: Tradingview
Ons gümüş yükselen trendin desteğinden düştükten sonra yükselen jeopolitik risklerle ons gümüş tekrar yükselen kanalın içine girmeye çalışmaktadır. Fakat ons gümüş her ne kadar bir atak yapmış olsa da son iki haftadır yükselen kanal desteğinin etrafında konsolide olmaktadır. Kısa vadeli yükselişinin ardından yatay bölgede konsolide olan ons gümüşün yükselişinin devamı için 24 USD seviyesinin geçilmesi ve bu seviye üzerinde kalıcılaşma görülmesi son derece önemlidir.
Yukarıdaki grafikteki yapıya dikkat ederseniz ons gümüş günlük grafikte flama benzer bir yapı sergilemektedir. Eğer fiyat 24 USD seviyesine doğru hareket ederse zaten bu flama yapısı tetiklenecek olup kısa vadeli nihai hedefi 25 USD olacaktır. Fakat 25 USD yolculuğunda, 24 USD bölgesi (23,90-24,10 USD) önemli bir direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Çünkü bu bölge ons gümüşün 26 USD zirvesinden gelen alçalan trendin direnç bölgesidir.
Öte yandan kırmızı alçalan trend daha önce 3 kez test edilmesine rağmen geçilemedi. Eğer 4. Denemede bu bölge geçilirse 25 USD hedef bölgeye ulaşılması zor olmayacaktır. Eğer kırmızı alçalan trend geçilir ve üzerinde kalıcılık sağlanırsa ons gümüşün tekrar yükselen kanal içine girdiğinden bahsedebiliriz. Bu ihtimalde ons gümüşün orta vadeli hedefi 30 USD olabilir.
Diğer bir bakış açısı ile ons gümüş bir TOBO formasyonu da oluşturmakta olduğunu gözlemliyoruz. 22,40-23,60 USD bölgesinde oluşan omuz yapısı ile 20,70 USD seviyesinde oluşan ters baş TOBO formasyonunu işaret etmektedir. Fakat bu teknik yapının da işlerlik kazanabilmesi için 23,70 USD seviyesinin geçilmesi önemlidir. Dolayısı ile olası 24 USD seviyesinin kırılması iki ayrı teknik yapının da tetiklenmesini sağlayabilir.