Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (27 Mayıs 2024)

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (27 Mayıs 2024)
Çınar Küçükay
27.05.2024 08:11

Bu hafta piyasaları bekleyen önemli bir gelişme bulunmuyor. Ancak, ABD tarafında açıklanacak PCE verisi Fed’in gelecek hamleleri konusunda ipuçları verebilir.

Cuma günü açıklanacak olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksi, Fed'in en çok önem verdiği enflasyon göstergelerinden biridir ve yılın geri kalanında faiz oranlarının yönü hakkında ipuçları sağlayabilir. Geçen haftaki Fed toplantı tutanakları ve politika yapıcıların ihtiyatlı açıklamaları sonrasında, piyasalar daha yüksek faiz oranlarına uzun süreli bir hazırlık yapıyor.

Yatırımcılar ayrıca hafta boyunca bir dizi Fed yetkilisinin konuşmalarını da dinleme fırsatı bulacak. Bu yetkililer arasında Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook, New York Fed Başkanı John Williams ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic yer alıyor.

Ekonomik takvimde ayrıca perşembe günü birinci çeyrek ekonomik büyüme verilerinin revize edilmiş hali ve çarşamba günü Fed’in Bej Kitap raporu da bulunuyor.

Fed'in şahin tonda FOMC tutanakları ve olumlu ABD ekonomik verilerinin ardından, PCE verilerinin yanı sıra, bu hafta yayınlanacak olan Tüketici Güveni ve Mortgage Başvuruları gibi diğer önemli ekonomik göstergeler de piyasaların dikkatle izleyeceği gelişmeler arasında yer alıyor.

PCE verileri de cuma günü yayınlanacak ve nisan ayında %0,3'lük bir artış bekleniyor, yıllık oran ise %2,8'den %2,7'ye düşebilir. Buna karşılık, enflasyon rakamlarının tahminleri aşması durumunda, faiz oranı beklentileri şahin bir yönde değişebilir ve Fed'in faiz indirimlerine başlaması için zaman çizelgesi uzayabilir. Bu senaryoda, kasım veya aralık, ABD merkez bankasının olası bir hamlesi için yeni bir temel tarih haline gelebilir. Bu tür bir gelişme, tahvil getirilerini ve doları yukarı çekerek kripto paralar, hisse senetleri ve değerli metaller için daha zorlu bir ortam yaratabilir.

Geçtiğimiz hafta kripto piyasasında heyecan, ABD'nin Spot Ethereum ETF'inin SEC tarafından onaylanmasıyla doruğa ulaştı. Bitcoin ve çoğu altcoin değer kazandı, ancak yatırımcıların daha fazla netlik arayışı nedeniyle bazı dalgalanmalar yaşandı. Bu hafta, kripto piyasası, Fed yetkililerinin konuşmaları ve kilit ABD ekonomik verileri gibi birçok önemli olaya odaklanacak.

Sonuç olarak, bu hafta Fed yetkililerinin konuşmaları ve önemli ekonomik veriler, kripto piyasasının gelecekteki yönünü şekillendirecek. Enflasyonun soğuduğuna dair son veriler umut verse de herhangi bir olumsuz gelişme yatırımcıların hissiyatını olumsuz etkileyebilir.

Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar

Bu hafta OP (%2,22), YGG (%2,74) ve EDU (%3,33) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

Optimism (OP)

Ethereum blok zincirinin üzerine inşa edilmiş bir katman 2 zinciri olan Optimism, işlem ücretlerini azaltır ve Ethereum işlemlerini hızlandırır. Ayrıca, her işlem Optimism üzerinde gerçekleşirken, veriler Ethereum'a gönderilir ve orada doğrulanır.

Bu hafta, OP coin sahipleri için %2,22'lik bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Yield Guild Games (YGG)

Değiştirilemez token’lara (NFT) yatırım yapan merkezi olmayan özerk bir kuruluş (DAO) olan YGG, bu NFT'leri sanal dünyalarda ve blok zinciri tabanlı oyunlarda kullanır. Misyonu ise en büyük sanal dünya ekonomisini yaratmak, topluluğa ait varlıkları maksimum fayda için optimize etmek ve karını token sahipleriyle paylaşmaktır.

YGG coin sahipleri bu hafta %2,74'lÜk bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Open Campus (EDU)

Topluluğun Web 3.0 alanında merkezi olmayan eğitim içeriği oluşturmasına olanak tanıyan bir protokol olan EDU, kısa zaman önce Binance Launchpad ile piyasaya sürülmüştür.

Bu hafta, EDU coin’in toplam arzının %3,33'lük bir kısmının kilidi açılacak.

REKLAMI KAPAT X