Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor?
Çınar Küçükay
15.07.2024 09:44

Bu hafta kripto yatırımcıları, Trump’a yapılan suikast girişiminin ABD piyasalarına nasıl etki edeceğini izleyecek. İşte 15 Temmuz itibarıyla haftanın öne çıkan gelişmeleri..

Bu hafta ABD kanadında önemli ekonomik veriler açıklanacak. Perakende satışlar ve sanayi üretim raporları, yatırımcıların radarında olacak. Perakende satışlar, tüketici harcamalarının ve dolayısıyla ekonomik sağlığın önemli bir göstergesi olarak, sanayi üretimi ise ekonomik aktivitenin bir başka önemli göstergesi olarak takip ediliyor.

Federal Rezerv'in faiz oranları konusundaki açıklamaları ve yetkililerinin yapacağı konuşmalar, yatırımcıların odak noktası olacak. Fed Başkanı Jerome Powell, pazartesi günü (bugün) Washington D.C.'de Ekonomik Kulüp ile yapacağı "şömine başı sohbeti"nde konuşacak. Bu konuşma, Powell'ın geçen hafta Kongre'ye verdiği mesajları genişletme fırsatı sunacak. Ayrıca, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Dallas Fed Başkanı Lorie Logan ve Fed yöneticileri Michelle Bowman ve Adriana Kugler hafta içinde konuşma yapacak.

Yaklaşan ABD başkanlık seçimleri ile birlikte geçtiğimiz günlerde Trump’a yapılan suikast girişiminden sonra ülke içerisinde spekülasyonlar yayılmaya başladı. Piyasaların açıldığı gün bu önemli gelişmenin bir etkisinin olup olmayacağı da merak konusu.

Bu hafta ayrıca, Çin'in gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) verileri ve Avrupa perakende satışları gibi önemli ekonomik veriler de açıklanacak. Çin'in ekonomik büyümesi, küresel ekonominin sağlığı için kritik öneme sahipken, Avrupa'daki tüketici harcamaları bölgenin ekonomik durumu hakkında önemli ipuçları veriyor.

Bu hafta yaşanacak bu önemli gelişmeler, piyasalarda hareketliliğe neden olacak ve yatırımcılar için fırsatlar yaratacak. Gelişmeleri yakından takip etmek, stratejik kararlar almak açısından büyük önem taşıyor.

Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar

Bu hafta UNI (%1,39), ARB (%2,90), STRK (%4,41), AXS (%2,09) ve APE (%2,58) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

Uniswap (UNI)

Ethereum blok zinciri üzerine kurulu, merkezi olmayan bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) olan UNI, kullanıcıların merkezi borsalar gibi geleneksel aracılara ihtiyaç duymadan dijital varlıklarla alım satım yapmasına olanak sağlar.

Bu hafta, UNI coin sahipleri için %1,39'luk bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Arbitrum (ARB)

Ethereum üzerine inşa edilmiş bir katman-2 ölçeklendirme çözümü olan ARB, Ethereum'daki yüksek işlem ücretleri ve sınırlı ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeyi amaçlar. ARB, ağ yönetimi ve merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları gibi alanlarda kullanılır.

ARB coin sahipleri bu hafta %2,90'lık bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

StarkNet (STRK)

Ethereum üzerinde çalışan bir Layer 2 ölçeklenebilirlik çözümü olan STRK,. zk-Rollup teknolojisini kullanarak, işlemleri Ethereum dışında işler ve kanıtlarını ana ağa gönderir. Bu sayede işlem hızını artırır ve maliyetleri düşürür.

Bu hafta, STRK coin’in toplam arzının %4,41'lik bir kısmının kilidi açılacak.

Axie Infinity (AXS)

Oyuncuların yaratıklarını yetiştirmesine, büyütmesine ve savaşmasına ve olanak tanıyan ve onları P2E kültürüyle tanıştıran bir kart oyunu olan AXS, milyonlarca aktif kullanıcıya sahiptir.

AXS için bu hafta %2,09'luk bir kilit açılımı bekleniyor.

ApeCoin (APE)

Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT serisinin başarısının üzerine kurulu olan APE, Web 3.0'ın ön saflarında yer almayı hedefleyen bir kripto para birimidir. ERC-20 tabanlı bir kullanım ve yönetim token’ı olan ApeCoin, ApeCoin DAO (merkezi olmayan otonom organizasyon) tarafından yönetilir ve APE ekosisteminde kullanılır.

Bu hafta, APE coin sahipleri için %2,58'lik bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

İLGİLİ HABER Donald Trump’a suikast girişimi piyasaları nasıl etkileyecek? ABD başkan adayı Donald Trump'ın uğradığı suikast girişiminin ardından yatırımcılar piyasa tepkisine odaklandı. Bitcoin yeniden 60 bin dolara kadar çıkarken, uzmanlar ise saldırının ardından altın gibi güvenli limanlara akış olabileceğini belirtti.
REKLAMI KAPAT X