Tüm zamanların rekorunu kıran altın için kritik seviyeler

Okuma Süresi: 3 Dakika
Tüm zamanların rekorunu kıran altın için kritik seviyeler
Osman Bayrak
23.09.2024 08:24

Tüm zamanların en yüksek seviyesinde haftalık kapanış alarak yatırımcılarını sevindiren altında yeni haftada takip edilecek önemli seviyeleri inceleyeceğiz.

Aşağıdaki grafik ons altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Ons altın için haftalardır takip ettiğim yukarıdaki teknik grafikte önemli bir kavşağa daha ulaştık. Her zaman ifade ettiğim gibi teknik analiz bir çeşit eğitimli tahmin sanatıdır. Bu nedenle teknik açıdan incelediğiniz bir yapı sizin için adeta bir yol haritası olabiliyorsa o analiz başarılı demektir. Aksi takdirde her baktığınız an farklı zaman dilimlerinde farklı teknik oluşumları gözlemleyebilirsiniz.

Temel olarak iki yükselen kanal içinde hareket eden ons altın, Ekim 2023’ten bu yana yukarıdaki grafikte mavi ve yeşil renklerde görülen yükselen kanallar içerisinden hareket alanı bulmuştu. Bununla birlikte ons altın Nisan 2024’ten beri de bir nevi yatay kanal içinde hareket etmeye başlamıştı.

Ons altının bu hareketlerinin gölgesinde orta vadeli hareketlerinin yukarı yönlü olduğunu pek çok defa sizlerle paylaşmıştım çünkü ABD Merkez Bankasının (FED) faiz indirim kararının bir beklenti dâhilinde masada olması ons altının yelkenlerini doldurabilecek bir ihtimaldi. Fed kararına kadar ve sonrasında yaşanabilecek bir yükseliş açıkçası sürpriz değildi fakat önemli olan bu yükselişin nereye dek süreceğiydi. İşte milyon dolar değerindeki bu sorunun olası cevaplarını biz de aramaya çalışacağız.

Yukarıdaki grafikte yer alan yükselen kanalın bu hafta için direnç seviyesi 2630 USD’den, yatay kanalın direnç seviyesi ise 2615 USD’den geçmektedir. Her iki kanal da öncüllerinin kanal katlama hedefini gösterdikleri için direnç bölgeleri yakından takip edilmelidir.

Şimdi önemli olan ons altının bu hafta 2630-2640 USD üzerinde kalıcılık sergileyip sergileyemeyeceğidir çünkü bu seviyenin aşılması demek yükselen kanalın da egale edilmesi anlamına gelir ki bu durumda ons altın için kısa-orta vadeli yeni bir yol haritası ihtiyacı meydana gelir.

Piyasaları en iyimser günler de dâhil olmak üzere her zaman çift yönlü okumanın gerekliliğine inanıyorum. Bu nedenle önemli bir direnç bölgesi olarak gördüğüm 2615-2630 USD bölgesinden kısa vadeli yaşanabilecek bir geri çekilme de şaşırtıcı olmayacaktır çünkü mavi yatay kanalın direnç seviyesi 2 kez aşılmaya çalışılsa da iki denemede de ons altın kanal orta seviyesine dek geri çekildi. Bu nedenle önemli bir direnç seviyesi olarak gördüğüm bu seviyeden gelebilecek olası geri çekilmelerde ilk destek bölgesini 2534 USD olarak görüyorum. Bu hafta gelecek hareketleri gün be gün incelemek yeni yön tayini açısından yararlı olacaktır.

Gram altın

Aşağıdaki grafik gram altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Çarşamba günü yayınlanacak analizimde daha çok yer vermeyi planladığım gram altının teknik görünümünü de sizlerle paylaşmak istedim. Yatay kanalın direnç seviyesi üzerinde tutunmayı başaran bir ons altın için şaşırtıcı olmayan bu yükseliş hareketinin bizlere ilettiği mesajları hafta ortasında hep birlikte analiz edeceğiz.

REKLAMI KAPAT X