Yükselen altının yeni yol haritası

Okuma Süresi: 3 Dakika
Yükselen altının yeni yol haritası
Osman Bayrak
26.08.2024 08:24

         Kısa sürede önemli bir yükseliş kaydeden ons altın geçtiğimiz haftayı önemli direnç seviyeleri üzerinde kapatmayı başardı. Bu hafta yükselen altının yeni yol haritasını inceleyeceğiz.

Ons Altın

            Aşağıdaki grafik ons altının günlük hareketlerini göstermektedir.

          Ons altın için grafiğimizde 2 ana yükselen kanal mevcut. İçinden sıyrıldığı mavi yükselen kanalın eşleniği konumunda olan yeşil yükselen kanal, kanal direncinde belirttiğim gibi kanal katlama hedefini oluşturan yükselen kanaldır. Bu nedenle önümüzdeki günlerde ons altının yeşil yükselen kanalın sınırları içinde konumlanması son derece önemli.

            Geçtiğimiz hafta yeni bir zirve denemesi yapan ons altın ardından kısmi bir kar satışı ile karşı karşıya kaldı. Fakat haftanın son iş gününde yeniden yönünü yukarı çevirmeyi başaran ons altın haftayı alıcılı bir şekilde kapatmış oldu. Özellikle 2480 USD seviyesinde bulunan ve öncesinde kırılan direncin tekrar test edilmesi yükseliş adına pozitif bir görünüm oluşturmaktadır.

            Bu hafta için önemli gördüğüm destek seviye yeniden 2480 USD olacaktır. Olası bir destek kırılımı halinde ise 2450 USD desteği yakın markajımızda olacaktır. Dikkat ederseniz önümüzdeki dönemde 2450 USD yatay desteği ile yeşil yükselen kanalın destek seviyesi kesişecektir. Bu nedenle de grafik 2450 USD seviyesini önemli bir pivot bölgesi haline getirecektir.

            Olası yükselişin devamında ise yeşil yükselen kanalın direnç çizgisi hedef haline gelecektir. Grafiğin zamansallık etkisi nedeniyle hangi seviyede fiyatı karşılayacağı belirlenemese de 2600 USD seviyesi şimdilik önemli bir direnç olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Gram Altın

 

            Aşağıdaki grafik gram altının günlük hareketlerini göstermektedir.

            Ons altında görülen yükselişe paralel şekilde gram altın da güçlü görünümünü korumayı başardı. Mavi yükselen kanalın direnç çizgisi etrafında hareket eden gram altın haftayı yükselen kanalın direnç çizgisi üzerinde kapattı.

            Şu an her yükselen gün yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan gram altın için kuvvetli bir yatay direnç çizgisi bulunmamaktadır. Bu nedenle de yükselen gram altını karşılayabilecek kırmızı genişleyen direnç çizgisi gram altını önümüzdeki haftalarda karşılamaya aday görünmektedir. Şu an için yükselen kanalın direnç çizgisinden sıyrılmayı başaran gram altın yükselen kanalın direnç çizgisi ile kırmızı direnç çizgisi arasına hareketini sürdürecektir.

            Tam olarak bu aşamada belirtmek isterim ki görece olarak hareketsiz kalan Dolar/TL’nin henüz bu fiyat içinde baskın bir rolü yoktur. Bu nedenle gram altın şu an için tek kaynaktan beslenerek hareket etmektedir.

            Gram altının haftalık hareketlerine baktığımda ise aralıksız yükselişin 4 haftayı tamamladığını görmekteyiz. İstatistiki olarak geçmiş verilere baktığımızda ise üst üste gelen yeşil mum serilerinde muhakkak kararsız mumların da oluştuğunu görmekteyiz. Bu nedenle bir dip not olarak belirtmek isterim ki önümüzdeki haftalarda oluşabilecek kısmi negatif bir mum ya da kararsız bir doji mum (Haftalık grafikte) şaşırtıcı olmayacaktır.

 

Etiketler: ons altın gram altın
REKLAMI KAPAT X